Girls in Cyber

Hvad er Girls in Cyber?

Girls in Cyber vil gøre dig nysgerrig på cybersikkerhed, og lade dig møde andre unge kvinder der elsker deres arbejde med cybersikkerhed!

Du kommer til at lære om cyber awareness, logning, hacking og threat intelligence – og hvordan man arbejder med cybersikkerhed ude i virksomhederne.

Programmet består af en række online sessioner. Det er altså nemt at tjekke ind til de som du synes er spændende. Det er ikke obligatorisk at deltage i alle sessioner, men vi anbefaler det 🙂

Når vi har modtaget dine kontaktoplysninger, sender vi dig information om programmet for de enkelte sessioner og hvordan du skal tilgå dem.

Vi glæder os til at se dig!

Under events her på siden, kan du også se rækken af de andre aktiviteter der bliver afholdt i CyberSkills regi – som du også er meget velkommen til at deltage i!

Jeg håber vi ses!

Linda M. Pedersen, Partner, Happy42 // Project Lead, Cyber Skills & Girls in Cyber

Girls in Cyber 2021

Sidste år havde vi fokus på ungdomsuddannelser til Girls in Cyber i foråret 2021. 

Men i år er programmet åbent for alle, og vi håber at du også kommer med!

 

"Security is not a product, but a process”

Skal du være med til efterårets Girls in Cyber?

Skal du være en del af efterårets Girls in Cyber (online), hvor vi sætter nye temaer og oplægsholdere på programmet, så send en mail til info@cyberskills.dk med dit navn og uddannelsessted – så får du mere information når vi nærmer os 🙂

Oplægsholdere- Efteråret 2021

Alicja Janicka

Threat Intelligence Analytiker at EnergiCERT

Amanda Nilsson

Fuldmægtig, CyberSecurity, Styrelsen for IT og Læring

Brankica Markovic

Advanced Security & Compliance Consultant at VENZO_ cyber security 

Friha Akhtar

Partner, Senior Security Advisor at Institut for Cyber Risk

Klára Hanušová

Advanced Security Analyst, VENZO_ cyber security

Lene Tolstrup Sørensen

Associate Professor, Engineer, CMI, Aalborg Universitet

Online

Friha Akhtar, Partner, Senior Security Advisor at Institut for Cyber Risk
Dato: 21. september 
Tid: 15.30 – 17.15

The Human Factor (AFHOLDT)

Til denne session sætter vi fokus på den menneskelige faktor indenfor cybersikkerhed. Uddannelse af medarbejdere er en forudsætning for at kunne navigere i en stadig mere digitaliseret verden, hvor cyberrisici er et fast element i hverdagen. Til sessionen får du altså indblik i, hvorfor det er vigtigt at arbejde med Cyber Awareness Training og hvordan man kan implementere det i dagligdagen og i sit arbejde med Cyber Sikkerhed.
Friha Akhtar er Partner og Senior Security Advisor hos Institut for Cyber Risk, og har mange års erfaring indenfor feltet.

Online

Brankica Markovic, Advanced Security & Compliance Consultant at VENZO_ cyber security // Klára Hanušová,, Advanced Security Analyst, VENZO_ cyber security
Dato: 5. oktober 
Tid: 15.30 – 17.15

Når sikkerhedsteamet rykker ud

Til denne session sætter vi fokus på hvem der er involveret når et angreb egentlig finder sted. Brankica og Klara fortæller om når sikkerhedsteamet rykker ud med rejsekufferten til virksomheder under angreb. For når først man har opdaget at et angreb er igang, er det vigtigt at det bliver håndteret. Det er her VENZO_Cyber Security kommer ind i billedet. For hvad er det rigtige at gøre hvis man er kompromitteret?
Brankica Markovic er Advanced Security & Compliance Consultant og Klára Hanušová er Advanced Security Analyst hos VENZO_ cyber security.

Online // afholdt

Amanda Nilsson, Fuldmægtig, CyberSecurity, Styrelsen for IT og Læring
Dato: 25. oktober
Tid: 15.30 – 17.15

Brugeradministration, logning & ISO27001

Til denne session sætter vi fokus på brugeradministration og logning og Amandas vej til at arbejde med dette område hos STIL. Amandas primære arbejdsområde er ISO27001 (som er en international standard for, hvordan man styrer informationssikkerhed), og hun kommer til og fortælle om, hvad logning er, hvilke krav der er og hvordan, man arbejder med det område. Amanda Nilsson er Fuldmægtig hos Styrelsen for It og Læring.

Online // afholdt

Lene Tolstrup Sørensen, Associate Professor, Engineer, CMI, Aalborg Universitet
Dato: 2. november
Tid: 15.30 – 16.45

Hands-on hacking på Haaukins platformen

Til denne session snakker vi om online privacy, hvad det betyder, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på og hvad vi kan gøre. Der vil være specielt fokus på digitale voice assistenter, som et eksempel på, hvor tingene bliver lidt mere vanskelige at håndtere, når man ser på privacy. Ligeledes vil der blive præsenteret en idé om udvikling af en privacy platform, hvor man kan træne sin opmærksomhed omkring privacy og hvor vi håber, at I vil være med til at snakke om, hvad sådan en platform skal kunne. Lene Tolstrup Sørensen er Associate Professor, Engineer hos Aalborg Universitet

Online

Alicja Janicka, Threat Intelligence Analytiker at EnergiCERT
Dato: 16. november
Tid: 15.30 – 16.45

Threat Intelligence – En vigtig del af cybersikkerhed!

 

En threat intelligence analytiker er specialiseret i at monitorere og anlysere aktive såvel som potentielle cybertrusler. Man skal indsamle data og viden fra en lang række forskellige kilder, og have fingeren på pulsen og holde sig orienteret både om sikkerhedstrusler i og udenfor ens netværk og hvad der rør på sig i ens sektor. Man skal ikke koncentrere sig om de hvad der er sket, men hvad der kan ske. Lær mere om hvordan Alicja arbejder som threat intelligence analytiker til daglig hos EnergiCERT, og dermed er med til at beskytte Danmarks kritiske infrastruktur. Alicja Janicka er Threat Intelligence Analytiker hos EnergiCERT

"De seneste år har vi oplevet spektakulære, kostbare og virkelig skadelige cyberangreb, både globalt og lokale. Truslerne bliver der ikke færre af, og det er mere aktuelt end nogensinde at have fokus på sikkerhed i Danmark"

Partnere